Motorcykel

Priser

Køreskolen tilbyder kun opgradering af kørekort fra A1 til A2 eller A2 til A (Ikke længere muligt at tage fuld forløb hos mig) 

MC Lovkrav

Køreprøven starter på Køreteknisk Anlæg med manøvreprøver. Bemærk banegebyr hertil.

Forskellen på motorcykelkørekort fra 19.1.2013

Fra du er 18 til 20 år, kan du kun tage et lille MC kørekort. (A1) Det lille kørekort giver ret til at køre en MC på Max 125cc & 15HK.

Har du to års erfaring fra A1 kan du få lov at køre mellem MC (A2) fra du er 20 år ved at bestå en køreprøve på mellem MC (A2) Ingen undervisningskrav – kun bestå en køreprøve!

Fra du er 20 til 24 år må du kun køre en MC op til 48HK. Motorcyklen må eksempelvis godt være på 600cc el. 750cc, bare den ikke har mere end 48HK. Mange motorcykler kan neddrosles via et kit man monterer på sin MC.

Har du to års erfaring fra A2 kan du få lov at køre stor MC fra du er 22 år ved at bestå en køreprøve på stor MC (A)

Ingen undervisningskrav – kun bestå en køreprøve!

Fra du er 24 år må du køre stor MC. Her er der ingen begrænsning, hverken på HK el. CC.

Sidevogn

Motorcykelkørekortet, du tager i dag, gælder både til solo og til sidevogn. Der kræves ikke, at du får praktisk undervisning på vejen, men du skal gennemgå den praktiske undervisning på Køreteknisk Anlæg. Hvis du i forvejen har kørekort til motorcykel og vil have til sidevogn, skal du gennemgå et kursus på Køreteknisk Anlæg. Du vil blive vurderet af en kørelærer. Varighed cirka to timer.